Απρίλιος 2015: Θεματικός μήνας Τεχνητών Αντικειμένων

Εισηγητής:  Πιέρρος Παπαδέας, Συντονιστής Τομέα Τεχνητών Αντικειμένων Σ.Ε.Α.

 

Σε αυτή τη σειρά παρουσιάσεων/εργαστηρίων θα πραγματοποιήσουμε μια εισαγωγή στην παρατήρηση των τεχνητών αντικειμένων, δορυφόρων και μη, και στις παρατηρησιακές τεχνικές τους.

Θα πραγματοποιηθούν (τουλάχιστον) 2 συναντήσεις, ξεκινώντας από τις 4 Απριλίου μέχρι και τις 25 Απριλίου,  όπου θα γίνουν μια παρουσίαση για τα τεχνητά αντικείμενα, την ιστορία τους και τις ιδιότητες τους.  Στην συνέχεια θα γίνει παρουσίαση και πρακτική άσκηση της μεθοδολογίας ψηφιακής παρατήρησης τους (οπτικής ή ραδιοκυματικής) , επεξεργασίας των αποτελεσμάτων και ανάλυσης. Τέλος αν ο καιρός και οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση “κυνήγι” δορυφόρου σε κοντινή στο λεκανοπέδιο περιοχή.

Να τονίσουμε ότι δεν χρειάζεται προηγούμενη γνώση για να συμμετέχει κανείς και οι συναντήσεις είναι ανοιχτές σε όλους. Θα ακολουθήσουμε το παρακάτω πρόγραμμα, με τη κάθε συνάντηση να διαρκεί περίπου 2 ώρες:

 

Σάββατο 4 Απριλίου:  11:00 στη Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)

– Εισαγωγή στα τεχνητά αντικείμενα

 

Σάββατο 18  Απριλίου: 11:00 στο hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Αθήνα)

– Παρατηρησιακές τεχνικές τεχνητών αντικειμένων

 

Σάββατο 25  Απριλίου: (ώρα και μέρος θα ανακοινωθούν αργότερα)

–  Παρατήρηση πεδίου σε κοντινή περιοχή στην Αθήνα

 

Βεβαίωση:

Όλες οι ομιλίες είναι ελεύθερες για όλους. Για όσους θα θέλουν να πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης (για τα μη μέλη υπάρχει επιπλέον μια συμβολική επιβάρυνση των 5 ευρώ) θα πρέπει να παραβρίσκονται σε όλες τις συναντήσεις.

image_pdfSave as ...image_print2 print ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.