Μάθημα 1ο: επιστροφή στα βασικά …

Μετά από χρόνια φέτος αποφασίσαμε σαν Σύλλογος να κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο βήμα, ένα νέο άνοιγμα στο κοινό. Για να γίνει αυτό έπρεπε ουσιαστικά να πάμε τον χρόνο πίσω στην αρχή, στην αρχή του Συλλόγου μας και να δούμε τι κάναμε τότε και τι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά του “τότε” με το “τώρα” είναι τεράστια, και όλα αυτά τα χρωστάμε στον ουρανό, ναι στον ουρανό που η κάθε μας ματιά εκεί πάνω μας προ(σ)καλεί να κοιτάμε ακόμα περισσότερο. Οι εμπειρίες μας όμως είναι τόσο μοναδικές που πιστεύουμε ότι πρέπει μοιράζονται. Αυτό που θέλουμε είναι να δώσουμε κάτι πίσω, και να κάνουμε νέους ανθρώπους (κάθε ηλικίας) να γυρίσουν το βλέμμα τους προς τον ουρανό που τόσο πολύ αγαπάμε. Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος του κύκλου σεμιναρίων “Εισαγωγή στην Παρατηρησιακή Αστρονομία“.

Σεμινάρια Αστρονομίας

Το πρώτο λοιπόν σεμινάριο έγινε, στην δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο παλιό φρουραρχείο, εκεί απέναντι από τον “Σταθμό Λαρίσης”. Το Σαββάτο 1η Δεκεμβρίου μαζευτήκαμε περίπου 85 άνθρωποι κάθε ηλικίας που μόνο στόχο είχαμε να μάθουμε τα βασικά στο πως να κοιτάμε ψηλά. Μάλιστα, κόσμος άρχισε να έρχεται από νωρίς το πρωί και να παίρνει θέση στην αίθουσα των σεμιναρίων.

Σεμινάρια Αστρονομίας Σεμινάρια Αστρονομίας

85 συμμετέχοντες και δύο εξαιρετικοί ομιλητές και παρουσιαστές, ο Μάνος Καρδάσης και ο Ορφέας Βουτυράς. Οι δυο τους μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο για να δούμε πως η τέχνη της παρατήρησης του ουρανού έκανε τους πρώτους πολιτισμούς στην Γη να φτιάξουν τα πρώτα τους ημερολόγια χτίζοντας μεγαλιθικά μνημεία. Αλλά και στο μέλλον για το ποιος θα είναι ο επόμενος πολικός αστέρας σε μερικές χιλιάδες χρόνια αλλά και πως θα είναι οι αστερισμοί στο μέλλον. Αλλά με πιο σημαντικό μήνυμα το πως αυτή η παρατήρηση του ουρανού μας έχει εξελίξει την γνώση μας στην Αστρονομία.

Σεμινάρια Αστρονομίας

Το Σάββατο 1ης Δεκεμβρίου ήταν μια μόνο η αρχή. Μια νέα αρχή για πολλούς νέους αλλά και αρκετούς εμπειρότερους. Ακολουθήστε μας στην συνέχεια αυτού του ταξιδιού που θα αρχίσουμε να εμβαθύνουμε όλο και περισσότερο και να γνωρίζουμε όλο και περισσότερα υπέροχα αντικείμενα του ουρανού.

Μην ξεχάσετε το επόμενο μάθημα στις 15 Δεκεμβρίου 2018

[Φωτογραφίες Ιάκωβος Στρίκης]

image_pdfSave as ...image_print2 print ?

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή!
    Έχω συμπληρώσει ήδη την φόρμα προεγγραφής το Δεκέμβριο, δυστυχώς όμως λόγω κάποιων έκτακτων ανελαστικών υποχρεώσεών μου δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στο σεμινάριο.
    Σκοπεύω να παρακολουθήσω τις υπόλοιπες εισηγήσεις . Χρειάζεται να κάνω ηλεκτρονική εγγραφή κάθε φορά ;

    • Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε !

      Από την στιγμή που έχετε ήδη συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα μια φορά δεν χρειάζεται να το ξανακάνετε.

      Σας περιμένουμε !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.